Forslag til ture

STRØBY

Mange af Martin A. Hansen’s bøger bygger på oplevelser her fra Stevns egnen, hvor den kendte forfatter er vokset op. Tryggevælde Ådal er et enestående, smukt naturområde. Solgårdsparken se de 4 ørne og vandre gennem parken til Tryggevælde Å.

Musikarrangementer flere gange i løbet af sommeren. Botanisk have er godt i gang. Lidt syd for Strøby Ladeplads, ude ved kysten, ligger Gjorslev Maglebyskov og Bøgeskov, som er en varieret gammel bøgeskov med bl.a. 55 gravhøje og et utal af gode vandrestier. På Gjorslev Slot holdes enkelte arrangementer i løbet af året. Der er fri adgang til dele af den store slotspark. Bøgeskov Havn ligger tæt ved Bøgeskoven.

Ca. 10 km syd for området starter den 15 km lange Stevns Klint, der med sine kridhvide kridtklinter rager mere end 40 meter op fra kysten. Ranestedet er et mindre stråtækt hus opført i 1978.Hør om mordet på kongen i Finderup Lade. Rig udsigt over Tryggevælde Ådal. Vallø Slotspark er åben for offentligheden.

STORE HEDDINGE

Den gamle stevnske hovedstad.
Sct. Katharina kirke, hvor kirkeskibet er ottekantet. Klintekongen forsvarede Stevns mod fjender herfra. Stevns Museum – se Stevns Klints unikke geologi. Højrerup Kirke på Stevns Klint.

KØGE

I de mange gamle gårdmiljøer er der en dejlig stemning, og sommeren igennem underholdes med levende musik.

KØBENHAVN

Hovedstaden i Danmark. Opleve byen med en dejlig sejltur i kanalerne. En by med et levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og gågade ‘Strøget’ samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Blå Planet, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo

RØDVIG

Der er rig mulighed for at vandre langs lystbådehavnen og fiskerihavnen og indkøb af friske fisk. Vandretur fra Rødvig til Boesdal Kalkbrud.

ROSKILDE

Købstaden hvor konger og dronninger er begravet i Roskilde Domkirke. Roskilde Fjord kan opleves om bord på et vikingeskib eller fra et moderne udflugtsskib